Vraag vrijblijvend een prijsopgave

Nieuwe Markiezen

Vul het contactformulier vrijblijvend in - het is niet noodzakelijk alles in te vullen. Wij kunnen u adviseren en komen voor het plaatsen altijd zelf meten. Of bel +31 (0) 610133952 en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Maak een keuze / Afmetingen

Standaard model

In de meeste situaties voldoet een standaard markies model perfect. Dit model is alle mogelijke maten verkrijgbaar. Aanpassingen aan dit model zijn ook mogelijk. Buitendraaiende ramen kunnen nog gewoon worden geopend. Verder zorgt dit model dat aan alle zijde de zon optimaal wordt geweerd.

Petmodel

Het Petmodel vormt als alternatief voor het standaard model. Bij een standaard model is de werkhoogte gelijk aan de uitval. Het petmodel daarentegen heeft een andere frameopstelling waardoor de werkhoogte altijd kleiner is dan de uitval.

Dit model is hierom uitermate geschikt voor situaties die een hogere doorloop hoogte vereisen. U kunt denken aan: uw raam bevindt zich direct aan de straatkant of aan de zijkant waar u uw auto wenst te parkeren. Ook is dit model uitermate geschikt wanneer u waarde hecht aan vrij uitzicht.

Maak een keuze / Frame Markies

Houten frame

Maatvoering: dikte 18 mm x 60 mm breed

De houten frames worden vervaardigd van Meranti hardhout en de hoeken worden verbonden middels een Festool domino verbinding. Deze duurzame verbindingstechniek in combinatie met een sterke lijm verzekerd het frame van een lange levensduur. De latten worden middels RVS (RAL 9010) scharnieren aan elkaar verbonden. Daarnaast wordt het frame vakkundig afgewerkt door alle hoeken af te ronden. Ook de zijkant van de latten worden afgerond. Verder is het voor de levensduur van een houten markies van belang dat ten alle tijden het houtwerk goed is beschermd tegen weersinvloeden. Dankzij ons uniek verfsysteem zijn de houten markiezen goed beschermd voor een lange periode. In plaats van standaard verf, maken wij gebruik van verf afkomstig uit de bootindustrie. Deze verf verkleurt niet en zorgt voor een uitzonderlijke goede bescherming.

Aluminium frame

Maatvoering: dikte 15 mm x 55 mm breed

Ook het aluminium frame van MarkiezenOutlet onderscheidt zich op basis van materiaal gebruik en bevestigingstechniek. Het gehele frame bestaat uit aluminium onderdelen, zo ook de hoekstukken en scharnieren. De aluminium frames zijn leverbaar in vier kleuren; wit (9010), creme (9001), Ivoor (1015), Groen (6009). De onderdelen worden middels onze unieke verbindingstechniek aan elkaar verbonden. Dankzij deze verbindingstechniek ziet u geen popnagels of schroeven uitsteken, dit is niet alleen optisch gezien mooier maar voorkomt op ten duur ook schuurplekken in het doek.

Maak een keuze / kappen Markies

Hout

Maatvoering zijschotten: dikte 20 mm × 230 mm breed

Maatvoering bovenvlak: dikte 20 mm × 250 mm breed

De houten kappen worden standaard geleverd met sierrand. Deze kappen zijn evenals de houten frames voorzien van een speciale botenlak. Deze lak voorkomt verkleuring en beschermt het houtwerk optimaal.

Aluminium

Maatvoering zijschotten: dikte 21 mm × 210 mm breed

Maatvoering bovenvlak: dikte 21 mm × 240 mm breed

De houten kappen worden standaard geleverd met sierrand. Deze kappen zijn evenals de houten frames voorzien van een speciale botenlak. Deze lak voorkomt verkleuring en beschermt het houtwerk optimaal.

Maak een keuze / Afmetingen

Breedte 1:

Uitval 1:

Breedte 2:

Uitval 2:

Breedte 3:

Uitval 3:

Breedte 4:

Uitval 4:


Het inmeten van uw markies kunt u in veel gevallen eenvoudig zelf verrichten. Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Wij hebben de volgende richtlijnen voor u opgesteld.

Breedte: de standaard regel betreft; breedte kozijn + 20cm. Het markiesprofiel met afwerkband, zowel hardhouten markiezen als aluminium markiezen, hebben een breedte van ongeveer 7cm. Zodoende houdt u aan beide zijden 3 cm muur tussen het kozijn en de markies over, voldoende om scheuren tijdens het boren te voorkomen.

Uitval: hoogte van uw kozijn delen door 2 en vervolgens vermeerderen met 20cm. De markies komt als het ware iets meer dan tot over de helft van uw raam te hangen. Hierdoor zal het merendeel van de zon inval geweerd worden.

Persoonlijk advies

+31 (0) 610133952

Deze prijsopgave is geheel vrijblijvend. Wij komen altijd bij u langs om alles na te meten.

Nog vragen neem gerust contact op: +31 (0) 610133952 Of vul uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Uw gegevens
© Copyright 2017 MarkiezenOutlet Disclaimer | Privacy | Policy | Sitemap | Colofon